:

Bulgarian Punch...sau cum au cucerit bulgarii inimile romanilor


Pornind de la un eveniment din istoria Bulgariei moderne (lovitura de stat care a dus la detronarea prințului Alexandru I de Battenberg), FanOmania Holding si Primăria Municipiului Mangalia au organizat prima ediție a Festivalului ”Bulgarian Punch”. Astfel, în zilele de 9 și 10 august 2014, Mangalia a fost practic invadată de bulgari...dar de dei mai buni dintre ei, adică de artiști....
Muzica este ambasadorul sufletelor, iar pentru bulgari folclorul a constituit liantul, baza renașterii naționale după secole de asuprire otomană.
Așadar, pe scena din Mangalia, Bulgaria a renăscut în aplauzele publicului!
Ne-am bucurat de prezența multor ansambluri folclorice profesioniste, a unor soliști de marcă la instrumente tradiționale (la cimpoi Minko Konstandinov), dar și a unor nume importante ale scenei țării vecine: Dessy Dobreva, IRe, trupa rock Century, Teny și Vicky, Tsetoslav și alții.
România a fost reprezentată cu succes de ansamblul folcloric ”Mugur de folclor” și de interpreții Ion Răzvan și Antonina Lăcătuș.
Sponsori generoși au susținut și aceste seri, astfel încât prietenii bulgari au plecat cu amintiri plăcute și au promis că vor reveni și la edițiile viitoare.
— la Portul Turistic Mangalia.
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011. Mangalia Online - All Rights Reserved