:

Kempes la Barba Neagra 06 08 2016

Ovidiu Ioncu "Kempes" (n. 18 august 1966, în Arad) este liderul trupei Kempes și fostul vocalist al trupelor Cargo și Rezident EX .
În 1988, Ioncu este cooptat în Cargo de la trupa Capricorn din Arad, în locul lui Leo Iorga, care părăsise trupa din cauza cenzurii la care era supusă, alegând mult mai cuminții Compact. Porecla "Kempes" i s-a dat datorită îndemânării în ale fotbalului și a asemănării cu fotbalistul argentinian Mario Kempes.
Pe 28 martie 2015 a lansat albumul "Regăsire" cu noua lui trupă denumită de asemenea "Kempes", ca și porecla artistului.

Primele albume cu Cargo

Participă la primele trei albume ale trupei Cargo: Povestiri din Gară (1992), Destin (1995) și Ziua Vrăjitoarelor (1998), remarcându-se prin vocea puternică și metalică.
La puțin timp după lansarea albumului Destin, Kempes are un accident de motocicletă, în care este rănit grav. A urmat un extraordinar concert în semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalentă în care alături de Cargo au cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, Weinberger și alții. După acest concert, Adrian Igrișan (ex-RIFF, poreclit "Baciul") a rămas la Cargo și a ocupat locul de chitarist-armonie, cântand și vocal.
Al doilea accident de motocicletă are loc cândva în 1998, Ioncu fiind forțat să citească versurile piesele de pe portativ, memoria fiindu-i afectată parțial (uitarea unor lucruri și incapacitatea de a reține date noi).

Plecarea de la Cargo

În mai 2003, Ovidiu Ioncu pleacă în Australia la presiunile soției însărcinate (puțini știau la acea dată că este însurat), Adrian Igrișan trecând pe poziția de vocalist principal. Trupa este nevoită să reînregistreze partea vocală la albumului Spiritus Sanctus, lansarea sa fiind întârziată cu 6 luni.
În Australia, Kempes se angajeaza ca zugrav, câștigând mai mulți bani decât o făcea în România (din tariful de 1.000€ pe concert trebuiau plătiți cei 6 membri ai trupei, un roadie, deplasările și alte cheltuieli, suma fiind insuficientă, iar membrii trupei fiind nevoiți să aibă și îndeletniciri aducătoare de bani). În octombrie 2005 se întoarce în România a doua oară, merge la un concert Cargo și refuză să urce pe scenă alături de trupă, din cauza starii generale de tensiune ce domnise între ei în perioada despărțirii (la plecare declarase revistei Heavy Metal Magazin că din muzică nu se câștigă bani și nu dorește să mai cânte vreodată).
În 2007 acordă un interviu [1], în care deplânge starea în care a ajuns trupa, renuntarea la rock și îmbrățișarea direcției comerciale.
Într-un interviu acordat în 2009, Kempes afirmă că este foarte posibil sa mai cânte în România, dar preferă să dezvăluie amănuntele la momentul potrivit. Între timp se realizează financiar în Australia.

Rezident EX

La începtului lui 2012, Ovidiu Ioncu revine în țară intr-un nou proiect: Rezident Ex, o trupă foarte heavy, formată din foștii săi colegi de la Cargo Tavi Iepan (ex Progresiv TM/Autostop/Cargo) – chitară, Adrian Popescu (ex Metamorf/Cargo) – chitară și muzicienii Christian Podratzky (ex Pro Musica/Impact/Abra) – bass, Florin Cvasa (ex Neurotica) – tobe și Matthias Lange (ex-Metalium/Sinner) – chitară. După un exploziv concert la Vama Veche, cât și la Timișoara, Rezident Ex anunță singurul concert pentru anul 2012[2] la Arenele Romane - București, pe 21 septembrie.
Formația lansează o interpretare a Povestiri din Gară[3], lansată de Cargo în 1992 (compozitor: Tavi Iepan), cât și un clip video pentru noua piesă "Catedrala sufletului".

Kempes

Pe 23 noiembrie 2013, Ovidiu Ioncu anunță plecarea de la Rezident EX și formarea trupei KEMPES, alături de instrumentistii trupei Gothic: Alin Moise – chitară, Alin Petruț – chitară, Taly – bass, Alex Gomez – tobe. El și trupa "Kempes" au înregistrat albumul "Regăsire", lansat pe 28 martie 2015 printr-un concert la Berăria H din București.

Discografie

Cu Cargo

  • Povestiri din gară – 1992
  • Destin – 1995
  • Colinde și obiceiuri de iarnă – 1996, relansat în 1999 cu corala Teofora
  • Ziua Vrăjitoarelor – 1998
  • Colinde – 2000

Singles și altele

  • 1989 – 1989
  • Brigadierii – 1989
  • Buletin de știri – 1989
  • Doi prieteni/Ana – 1990
  • Capra/Lui – 1995
  • Clasa muncitoare & Batacanda – 1996
  • Steaua & Urare/Bucuria Crăciunului – 1997
  • Cântecul Paștelui – 1998, video
  • Bagă-ți mințile-n cap – maxi-single – 2000
  • Mama (Mother) – 2000, video
  • Cargo Box Set – include albumele Povestiri din gară, Destin și Ziua Vrăjitoarelor
Share this article :

Trimiteți un comentariu

 

Copyright © 2011. Mangalia Online - All Rights Reserved